ValpYra

Vi hämtade alltså lilla Erkens Yra i fredags!

Vilken härlig känsla, när jag satt där på golvet i köket hos familjen Mattsson och insåg att den vilda valpen som röjde runt som en tok med mamma Dot skulle åka med oss hem…

Bilresan hem gick bra, hon satt i min famn och kröp in under armen. Hon mådde inte alls illa, men jag tror att det var lite oro som gjorde att hon kröp in i jackan.
Väl hemma skulle det utforskas överallt, hon är väldigt framåt och verkar inte vara speciellt rädd av sig. Det känns verkligen bra, jag gillar hennes personlighet, om man nu kan tänka sig att hon har så mycket sådan redan 😉

Det är full fart när det är full fart men sen kan hon sova väldigt djupt, hon verkar inte bry sig om ljud eller om man flyttar på henne. Utomhus är hon ganska självständig och går sina egna vägar redan så det kommer jag nog att träna mycket på. Hon är dessutom ganska envis när det gäller nånting hon vill bita i som hon inte får, ingen vek hund!

Första natten var lagom tortyr för mig 😉 Hon sov max en timme åt gången och sen blev det gråt och tandagnisslan. Jag gick ut med henne varje gång hon vaknade och sen fick jag försöka lugna henne lite, blev att sova en stund här och där. Jag hade en plan att lägga in henne i buren varje gång hon somnade för att hon inte skulle sitta och skrika så mycket där, det blev dock så att jag själv hann somna med henne i famnen varje gång. Natten efter gick bättre, då sov vi tre timmar utan avbrott och nu i natt sov hon från 01 till 06 utan att vakna, dessutom ville hon gå och lägga sig igen efter att ha varit ute en sväng. Jag flyttade dock ner i köket på en madrass för att Robban skulle få sova…

I söndags var hon väldigt i gasen hela dagen, mamma och pappa kom förbi på middag och det var nog väldigt upplivande eller nåt för hon var väldigt vild.

Igår var hon lugnare, jag försökte liva upp henne för att hon skulle vara trött på kvällen men det funkade sisådär. Vi var i Norrtälje en sväng och gjorde en första utflykt med koppel i bostadsområde. Träffade lite människor och en stor grävmaskin som inte ens var läskig.

Det blev kul för Robban när jag var på jobbet ;-P Han fick nästan panik för att hon var så vild, hehe. Men nu funkar det att lägga in henne i buren så somnar hon, kanske inte när hon är som vildast men det verkar inte som hon har det där stoppet själv riktigt, man får nästan tvinga henne att sova.

Idag blev det en lite längre promenad ute, gick med henne innanför jackan rätt mkt, så kunde vi gå lite längre. Raska och Troya blev väldigt glada för det kan jag säga! Nu ligger de lugnt och sover och Yra sover i sin bur.

På någon enstaka bild är hon stilla av sig själv 😉

Annonser
Det här inlägget postades i Dag för dag. Bokmärk permalänken.

6 kommentarer till ValpYra

 1. Camilla och Oss skriver:

  Vad roligt med en ny liten! 🙂
  Lycka till!

 2. Anna Disenmark skriver:

  ÅÅhh så fin hon ser ut att vara!
  valptiden är den bästa, och ibland den jobbigaste perioden. Vi kommer och följa bloggen..och kanske undrar ett och annat.

 3. Sarah skriver:

  Så fin och gullig hon är! 🙂

 4. Veronica skriver:

  Vilken liten fin som flyttat in! Stort grattis till nytillskottet! =) Är hon kort- eller långhårig(svårt att se på bilderna)? Väldigt fint tecknad är hon iaf! Spännande med bc, lite annorlunda mot dina andra men kommer säkert bli toppenbra! =)

 5. Elin skriver:

  Grattis till nytillskottet!

  *kram* syster

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s