Äntligen vår?

Nu rasar snön av taket och det har varit plusgrader i flera dagar, det ser ljust ut! Men det finns fortfarande risk för lite bakslag. I förra veckan var det ju snöstorm en dag!

I helgen har jag och Raska tävlat i Rättvik. Robban hade Troya hemma, han var lite förkyld så Yra fick vara hemma hos sin uppfödare under helgen. Det var tänkt att jag skulle ta med alla tre men eftersom det tydligen går så mycket kennelhosta tog jag bara med den nödvändigaste hunden 😉

På lördagen började vi med agilityloppet, där Raska ”raketrampade” gungan, två gånger! (Sprang rakt ut i luften, stannade inte för att låta gungan tippa ner) Visst, hon kanske var lite taggad, men ändå?! Annars kändes det loppet väldigt bra, jag är inte jättepetig på kontaktfälten just nu. Hon drar inte förrän jag släpper men jag släpper henne innan hon är 2 av. Vi fick en liten konflikt där efter allt trassel med kontaktfälten så jag vill inte stå och vänta/tjata ner henne utan försöka få upp en bättre känsla i loppen först. Sen kan jag börja höja kraven lite mer igen.

I hopploppet fick vi fem fel i slalom, det var en misstänkt svår ingång och jag råkade liksom dra henne förbi första porten. Annars var det väl ett bra lopp. Testade en sväng jag kanske inte vågat testa om jag inte redan hade en femma och det gick bra.

På söndag morgon var det 15 grader kallt!!! Det var vi inte beredda på. Vi hade bott på vandrarhem och lagt våra frukostyoghurtar i bilen, tänkte att de skulle väl vara kylskåpskalla på morgonen…

Två nollade lopp blev det på söndagen för Raska. En 5:e plac i agilityklassen vilket kändes mycket bra! Tyvärr blev det inget cert, men vi är iallafall med och slåss om det nu!
I hoppklassen kom vi 2:a och det var ju jättekul, det var en springbana med mycket raksträckor, tyvärr blev det en miss i slutet som kostade lite tid…

Kommer nog länkar på några filmer snart =)

Igår, tisdag, var vi på ridhusträningen (agility) för första gången med Yra. Vi hade inte varit där alls på över två veckor heller. Raska fick köra lite gungan, testa några svängar och lite slalom. Sen var vi nöjda. Yra fick kampa lite med strumpan och träna lite följsamhet/torrhandling på låg nivå. Hon verkar tuff och kunde koncentrera sig rätt bra med tanke på att det var första gången där i den röriga miljön.

Vi skulle åka lite tidigare hem och tog en promenad utanför. Då började Yra dra bortåt i kopplet, vilket hon gör ibland och är väldigt envis. Oftast är det då hon vill göra nr 2, för då vill hon bort en bit. Det var ett stort dike precis där så jag ville inte släppa efter utan försökte dra emot lite. ”Äh, släpp så kommer hon”, tyckte Stina. Jaha, jag släppte. Sen hörde vi ett plask då hon ramlade i. Tack och lov simmade hon till andra sidan där hon genast satte sig och bajsade. Hur skulle vi göra nu då, måste över till andra sidan så hon inte plumsar i igen. Troya simmade över och jag lyckades hoppa över, lite panikartat med koppel överallt och en påse på armen skickade jag över blötYra till Stina på andra sidan. Nu gav snön vika då jag hoppade och jag plumsade i det djupa diket med hela benet! Efter lite mer strapatser fram och tillbaka och tappade koppel med mera var vi alla säkra, men blöta och kalla.

Trodde att Yra skulle vara lite trött efter detta, men nej då! Det var full fart hemma sen, hon hade ju fått sova i bilen en stund på vägen hem, det räckte tydligen för några timmars extra ös! I natt ville hon inte sova i buren heller så jag känner mig lite seg.

Såklart gjorde jag exakt samma sak idag igen på promenaden. Skulle hoppa över en misstänkt svacka i snön, det visade sig vara en lerig liten bäck därunder som ena benet tog ett dopp i. Naturligtvis var det extra härligt eftersom vi var i en kohage!

Jäh, life goes on!

Annonser
Det här inlägget postades i Dag för dag. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s