Same procedure as last year

Förra året vid samma tid hade jag halsfluss och var dålig i flera veckor. Med min tur blev jag givetvis sjuk i år igen, men långt ifrån lika dålig.
Haft hög feber några dagar och ont i halsen som sjutton men nu har det vänt. Kände mig bättre redan igår kväll och idag är jag utan Alvedon 🙂 Hos doktorn visade halsprov ingen halsfluss och en sänka på 17 som indikerar att jag inte har nån kraftig bakteriell infektion iallafall.

Idag försöker jag ta det lugnt ändå, känner mig fortfarande långt ifrån 100% frisk. Men Yra har ledsnat på att vara min hund just nu, hon vill träna, springa och göra allt utom att ta det lugnt.

Igår fick hon lära sig att stå med framtassarna på en hink och lära sig ”mellan” – att gå in mellan mina ben i riktning framåt. Vi kan ta några steg också men det viktigaste var att lära henne att gå in på kommandot. Hon är väldigt tydligt oliksidig, högertassad eller vad det nu kan kallas. Hon har jättesvårt för att vara på min högra sida, men lätt att gå in ”mellan” från höger sida. Svårt att gå in ”mellan” från vänster. Hon är lättare att skicka iväg, mot hinder, upp på stenar, runt träd eller liknande, om hon är på höger sida än om hon är på vänster.
När vi springer är hon framför till vänster och tycker det är lite jobbigt att vara till höger.
I vallningen vill hon hellre springa högervarv än vänster. Tydliga skillnader faktiskt. Så det jobbar vi med.

Idag har hon fått lära sig nosdutt på target-stick. Det var första gången och det gick ju kalaslätt. Så då fick hon gå åt olika håll och dutta och även stegra för att nå.
Raska har tränat den förr så nu körde vi på och la in kommando ”stegra”. Hon blir lite för exalterad ibland och använder både tassar och tänder på targeten men det kommer. Efter en sekvens med target testade jag kommandot utan target, men jag får nog ha kvar den en stund till då hon började hoppa istället.
Troya fick också dutta lite. Trots att vi gjort det förr är hon väldigt eftertänksam och lite långsammare att shape’a. Min teori är att jag gjort henne sån på nåt sätt, att jag tränat annorlunda och inte låtit henne testa själv förrän jag började testa shaping och då var väl Troya närmare fyra-fem år.

Men men, förhoppningsvis blir jag snart frisk så vi kan träna ute istället.
Har dock lite planer på att köra locket från trappan nu först, kanske imorgon.

En liten avslutande bild på tre tröttisar och en bädd för lite (för den slet ju Yra sönder :-O )

20111221-201445.jpg

Annonser
Det här inlägget postades i Dag för dag. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s