Julen är över

Nu är det över för det här året. Skönt tycker jag. Julen är överskattad. Det är trevligt om man kan träffa släkt och vänner, äta mat och mysa i lite julstämning. Jag gör gärna det, en eller två dagar. Julmaten är ju god ungefär lika länge, sen blir man lite less.

Det allra värsta med julen är julklappshetsen. Det kan vara roligt att köpa nåt om man kommer över en klapp som passar bra, nåt som liksom talar till en och som det känns roligt att ge. Men hur ofta händer det?
Eftersom jag inte strosar runt i affärer så jätteofta, utöver matbutiker, inträffar det alltså ganska sällan att jag hittar ”den perfekta klappen”. Inte heller går jag runt och funderar och får bra idéer till klappar automatiskt. Jag avundas dem som älskar att köpa julklappar, eller gör jag det? Nåt måste man ju ge, eller? För att inte känna dåligt samvete när man själv får nånting. Varför är det så? Att man dessutom är i princip helt pank underlättar ju inte heller processen…

Nä, det är bra att julen är över.
Jag gav Robban två pingisracketar, vi spelade mot väggen. Skulle ju vara kul med ett pingisbord…
Mamma fick ett verktyg som underlättar åt/avskruvning av lock etc. Mycket bra och praktiskt, men hur kul var det?
Sen har jag några fler men dem har jag inte gett än.
Robban köpte en kolsyremaskin, till mig sa han, men egentligen var det nog han som mest ville ha den 😉
Mamma bjöd på praktiska fynd såsom begagnade böcker, pannband, halsduk och en bricka med små porslinskoppar för servering av t ex russin tyckte hon.
Pappa hade faktiskt köpt två eltandborstar till Robban och mig 🙂 Tyvärr var bara mamma hemma hos oss för jag hade lyckats smitta ner pappa med min förkylning så han låg hemma, stackaren.

Jag har jobbat julafton-annandagen, får en ledig dag imorgon. Kändes helt ok att jobba, både för att det var trevligt att vara tillbaka på jobbet och för att jag är frisk(are) nu.
Stackars hundarna är nog lite uttråkade, blir ju ganska långa jobbdagar på helgerna med kort rast. Att jag dessutom var sjuk en vecka innan hade ju inte gjort dem trötta och nöjda direkt 😛 Men idag blev det en längre promenad i Norrtälje med Robban också faktiskt. Så nu är alla nöjda och sover sött i soffan.

Imorgon ska jag fylla min lediga dag med lustigheter 😀

Annonser
Det här inlägget postades i Dag för dag. Bokmärk permalänken.

En kommentar till Julen är över

  1. Eva skriver:

    Håller med om julen… Krilles mor och syster är galna i julen och köper en massa julklappar, en del mindre användbara…. Skönt att du är någorlunda frisk nu! Nu har jag åkt på en förkylning och fick sjukskriva mig idag…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s