Kista, del 1

Åh, sååå trött.
Min torsdag började inte så bra. I ca en vecka har jag sovit väldigt lite och dåligt. Och kvällen innan tävlingen var det möte på klubben samt att Stina hade lite tid att träna. Eftersom det inte händer så ofta nuförtiden var det ju såklart inte så att jag ville åka hem och sova istället, även om jag nog borde gjort det.

Kom iväg till tävlingen efter att ha lämnat Yra och Troya i Svanberga till slut. Har börjat tävla med laget Konrads Kalasbrudar och det var debut nu.
Gjorde ett hyfsat första lopp med Raska, hon var mycket snabbare än jag väntat mig, fick faktiskt bästa tiden av alla i det loppet 😀 Men tyvärr har vi börjat slarva och släppa lite för ofta på kontaktfälten så det blev en femma på balansens nedfart, näst sista hindret. Lite surt! Laget placerade sig på en 3:e plats iallafall!

Nästa lopp, även det en Agilityklass, var en katastrof. Raska kom inte riktigt in i slalomet, troligen pga underlaget. Sen var allt bara ”hej kom och hjälp mig”! Hon sprang förbi hinder, vände innan hinder och missade båda kontaktfälten. Men då kunde jag iallafall ta om, även om jag bara tog om nedfarten och inte hela hindret. Det var nog bra. Det gick tyvärr inte bra för nån i laget.

Sista loppet som var ett hopplopp kördes när hallen var nästan tom på folk. Raska var väldigt konstig redan innan och vädrade i luften mycket. Sen tappade hon helt fokus i banan och bara sprang och vädrade och tittade. Efter loppet ville hon inte riktigt ta leksaken utan satte kurs mot hamstrar, möss och råttor som ju hade en mumsig doft lite längre bort. Min teori är att det blev en starkare doft när besökarna försvann. Hon är ju trots allt en terrier, men jag var inte så nöjd med det just då. Vill ju att hon ska ha fokus på loppet och vara helt oberörd av vad som händer runt omkring. Men luktsinnet och jaktinstinkten kan ju vara svåra att koppla bort…

Hem, hämta Troya och Yra, äta för salt soppa och sova!

Annonser
Det här inlägget postades i Dag för dag. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s