Sätter punkt för påsken

Idag blev en bra dag iallafall! Trots att jag insåg att jag hade rätt mycket att göra har jag sållat ut det viktigaste och fått det gjort, bravo till mig!

Sen drog jag ut i skogen för en liten off track-promenad. Yra gillar att ”gå upp” på stenar eller egentligen vilken upphöjd sak som helst för att sen få ”kör”-kommando och sticka!

Vi hittade en dummy i skogen, fasen vad jag saknade Troya då. Blev först jätteglad och tänkte att ”yes, lite spontanträning för Troya”, sen insåg jag att hon var ju inte med. Men hon har det superbra hos syrran just nu, jag är ju väldigt glad för det ❤
Yra var sugen på att apportera lite så vi körde några gånger. Hon har en jädra fart men usla markeringar och inget sökarbete att tala om, ingen retriever alltså. Men allvarligt talat gjorde hon ett kanonjobb ändå!

Sen insåg jag och Stina att vi skulle kunna få till en gemensam träning, i Knivsta. Det var lagom långt för båda oss att köra just idag.
För en vecka sen fick ju Yra träna lite för Stina, då blev det på Österåkers BK, men nu fick även Raska köra en av Stinas kombinationer. Vi tränade inte så länge med tanke på att Raska markerade på ett bakben för två veckor sen. Hon har återhämtat sig snabbt men jag har inte velat träna nåt, vi har ökat på vardagsmotionen och det har sett bra ut. Jag tycker inte hon visade nån smärta eller så men hon blev ju ganska snabbt trött idag, fast det var rätt mycket tryck i början!!!
Jäklar vad jag fick springa! Det blev en liten miss i slutet, jag är ovan vid att skicka på det sättet så jag placerar mig inte rätt hela tiden.

Raskas träningskombination

Yra fick bara köra några få hinder i olika sekvenser, men nytt för idag var att starten funkar!!!! Vi fick ju lära oss ”gå bort” när hon inte lade sig/stannade i vallningen och jag tänkte att eftersom det fungerade så bra skulle jag testa det. Vi har ju testat allt annat, men hör och häpna, det fungerade! Åh, jag är så glad! Vilken lättnad!
Det blir en rivning i starten men jag tror nästan den där bommen var överdrivet lättriven, haha!

Yras träningskombination

Imorgon är det jobb och sen kursavslutning på Unghundskursen 🙂

Annonser
Det här inlägget postades i Dag för dag. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s