Slottshoppet

Dags för en liten uppdatering kanske!?

Hela veckan har jag haft semester för att kunna delta på Slottshoppet, totalt 6 dagars tävlande med Raska på Wiks slott utanför Uppsala.
Söndag-tisdag och torsdag-lördag, med vilodag på onsdagen.

Jag passade lilla Meg i början av veckan, hon är så snäll och lätt att ha med sig. Funkade riktigt bra! Det fanns ett bad på tävlingsplatsen som vi faktiskt utnyttjade varje dag vi var där!

Yra är helt galen i att simma! Hon kastar sig ut med ett jätteskutt och sen simmar hon omkring långt där ute hur länge som helst! Man ser henne som en liten prick längst ut.
Troya gillar också att bada, men hon vill helst inte bada utan att ha något att hämta…

Fick en bild av Anna som hon tog på Raska och mig innan start:

Vi passade även fåren, kollade att de mådde bra och hade vatten. Mysigt att luffa runt där, fridfullt liksom…

Klippte mig efter måndagens tävling, skönt att få det gjort äntligen!

Sen blev det lite mer ”hårvård” 😉

Till Slottshoppet då:
Resultatmässigt var tävlingen sisådär. Fick en 9:e plats i första hopploppet, hade ingen vidare bra känsla men det blev en SM-pinne iallafall.
Hopploppet andra dagen (tror jag det var) blev nollat men det var många nollor så jag hamnade på 20:e plats… Efter det duggade diskarna tätt i varje lopp. Diskat varje agilityklass hela veckan, främst på grund av kontaktfältsproblem. Tungt!
Hade även problem med tjuvstarter (!) i båda loppen en dag och i övrigt allmänt dålig handling.
Har inte varit helt fokuserad, banvandringarna har inte känts bra ens! Har liksom inte fått rätt känsla i kroppen. Funderade mycket över om det kunde vara att jag inte sprang på banvandringen som jag brukar göra, men när jag försökte göra det blev det som flipper med krockar x 10 per vandring, haha!’

Den sista dagen var jag verkligen taggad, kände att jag behövde få sätta ett bra lopp. I hoppklassen var jag på god väg, men så glömde jag av mig mot slutet av loppet och missade ett framförbyte. Fattar inte varför jag bara inte gick av efter det?! Försökte liksom rädda situationen med ett antal riktigt dåliga bakombyten. Stackars Raska! Kände mig så otroligt dålig när jag gick i mål, det var verkligen ingen rolig känsla och gråten satt faktiskt i halsen. Vad FAN!

I sista agilityklassen vet jag inte heller vad jag tänkte, ville utmana Raska ytterligare kanske med kontaktfälten men jag borde ju hjälpt henne istället. Jag behöver kanske köra loppen lite annorlunda så att hon kan palla att tänka samtidigt som hon springer, vilket ju verkar vara svårt.
Jag har tränat running nu ett tag, men egentligen för kort tid säkert. Det har gått så otroligt bra på träning trots allt, men på tävling är det som helt bortblåst. Det måste vara att vi blir för taggade båda två, nånting blir fel. På torsdagen tränade jag på balansen och A-hindret på framhoppningen och hon satte beteendet varje gång. Sen körde vi klassen och då hoppade hon varje gång. Frustrerande eller vad?!!!

Min klasskompis från Skara-tiden, Veronica, bodde hos oss från tisdagkväll till lördag. Jättekul att träffa henne igen och framförallt utbyta tankar om träning och livsfilosofi 😉
På vilodagen åkte vi in till Norrtälje, träffade på Liselotte och tog en glass.

Det var ganska fint väder och staden visade sig från en bra sida tycker jag. Det var länge sen jag själv var i Norrtälje på sightseeing så det var mycket trevligt!

Sen blev det lite grillning och snack på vår nya, men ofärdiga altan 😉 Troya fyllde år och fick smaka på entrecôte av Black Angus, lyxigt.

Nu är det söndag och dags för KM på klubben. Jag är inte helt sugen just nu kan jag säga, kan det bli för mycket agility? Ibland tydligen. Men säkerligen känner jag inte så när jag väl kommer dit.

Ser fram emot att starta Yra i slutet av månaden! Hon blev 18 månader i torsdags och är anmäld till Gagnef-Floda den 28-29:e som debut. Tänkte hon ska få köra på KM:et idag också, men kanske inte ”på allvar”. Wish me luck 😉

Annonser
Det här inlägget postades i Dag för dag. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s