So far, so good

Nu har det snart gått en månad sedan mitt senaste inlägg, då jag satte igång med min kostomläggning.
Hittills mår jag riktigt bra! Tyvärr fick jag ett bakslag kanske helgen efter jag satte igång, men det hade kanske inte något med kosten att göra egentligen. Det blev flera långa arbetspass i rad och jag var inte förberedd matmässigt. Dvs jag hade inga mellanmål med mig på avdelningen och lunchen blev kraftigt förskjuten pga akutfall. Jag blev sjuk igen med feber och ont i halsen, men som tur var gick det över på några dagar. Hade väl troligen inte riktigt återhämtat mig efter influensan.

Nu mår jag iallafall bra, känner mig pigg och min mage mår väldigt bra! Det jag märkt är att jag fått lite lägre blodtryck, så till den grad att jag ofta får blodtrycksfall när jag ställer mig upp från att ha suttit på huk till exempel.
Vi var ute med jobbet på restaurang och trots att jag försökte välja mat med omsorg fick jag en rätt som troligen var sötad med honung (thailändsk mat), efter det kände jag av lite sockersug i några dagar och var lite tröttare än innan.
Jag har en väldigt ”lätt” känsla i magen, känner mig inte uppblåst eller så efter att ha ätit och jag får inte lika lätt ont i magen. Dessutom har jag nog gått ned lite i vikt, vilket egentligen ju inte var målet. Jag har inte riktigt kommit igång med min träning igen så jag kan inte utvärdera resultatet på den fronten ännu, har läst att det kan ta flera månader, att man kan känna sig svagare under en tid, men att man därefter kommer att uppleva bättre uthållighet om man tränar längre pass.

Så kan till exempel min mat se ut 😉

IMG_2736

Hursomhelst, life goes on.
Robban är i USA ca 1,5 vecka till, ska bli skönt att han kommer hem igen. Det är lite ensligt här ute på landet när han inte är hemma…

Nu har jag varit ledig två dagar och har två till att se fram emot!
Har tränat med hundarna och dessutom varit ute och ridit. Har bestämt mig för att nära hästintresset lite igen, något som jag saknat de senaste åren, men valt bort på grund av tidsbrist. Vi får se om det kommer att fungera.
Jag kommer att rida ett 15-årigt varmblod ca två gånger i veckan, hon står uppstallad bara fem minuter hemifrån mig så jag räknar med att jag kommer att ha tid med det. Hon är hundvan så tanken är att Yra iallafall ska kunna följa med på turerna. Till att börja med blir det väl mest skogspromenader, men hästen är pigg och i bra form!
Jag har även varit ute med några islandshästar, jättekul men det är lite längre bort, dit kommer jag nog också att försöka åka om tid finns kvar!

Islänningsvalacken Gaeir

IMG_2737

 

Varmblodsstoet Blondie

IMG_2841

 

Yra är inte riktigt med på noterna än…

IMG_2840

Nu ska vi städa här hemma, för sånt behövs ju faktiskt ibland. Yra fäller hutlöst mycket nu och dammsugaren går varm…
Sen blir det iväg för lite vallning och därefter middag hos en gammal vän.

Imorgon är det tävling i inomhushallen i Upplands-Väsby för Raskas del. Ska bli kul! Hoppas på att hon ska få för sig att ha fungerande running contacts, även om den chansen inte är så stor med tanke på träningsfrekvensen… Men vi kör på ba!

Annonser
Det här inlägget postades i Dag för dag. Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till So far, so good

  1. Rosa-Marie Blomdahl skriver:

    Det var roligt att läsa, du är duktig på att skriva. Tänkte bara på ”middag hos en gammal vän”.
    Gammal eller gammal ? Kram R-M

  2. garfjaerd skriver:

    Hehe, jo, men vi har känt varandra länge, hur ska man annars uttrycka sig 😉

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s