Get up again!

Jaha, då kollapsade magen, igen 😦
Höll min diet i ca 1 månad och det gick väl ganska bra. Blev väldigt trött och fick rätt lågt blodtryck. Tror det var om jag råkade få i mig lite för mycket kolhydrater som kroppen gick på sparlåga. Då jag var riktigt strikt mådde jag bra, men blodtrycket var ändå väldigt lågt.
Så bestämde jag mig för att jag inte ville hålla på att kolla innehållsförteckningen på allt och att om jag bara fick det att funka när jag var jättestrikt kunde jag lika gärna strunta i det helt.
Så magen och kroppen blev väl lite chockad av att plötsligt få en massa frukt, bröd och ja – godis…

Jag har väl vetat om det hela tiden, det är väl ingen som mår bra av godis. Men jag tror ju att jag mår extra dåligt av bananer till exempel, men nu vet jag nog det med säkerhet. Åt en ”nyttig” frukost med kiwi, banan, a-fil och lite müsli. Aj aj 😦 Mått så mycket bättre av omelett eller av turkisk yoghurt med nötter. Jag har dock väldigt mycket mer energi när jag äter mer kolhydrater såklart!
Nä, nu ska jag väl försöka testa mig fram till nån bra och lagom nivå för mig…

Nog om detta tråkiga matsnack!

Vallat med Yra lite oftare på senaste tiden. Det börjar gå riktigt bra. Fått höra att vi nog är redo för VP i sommar! Hon är ju duktig, men vi lär oss tillsammans och det är min första BC, så vi kommer aldrig till stjärnorna och det har jag accepterat nu 😉

Även i agilityn börjar hon gå riktigt fint. Kan väl inte säga att kontaktfälten sitter (running) alls än och så har hon lite problem med rivningar i vissa situationer, men annars så! Eftersom jag börjar lära känna våra svagheter känns det bra och jag vet vad vi ska träna på. Vi ska tävla i Fagersta på lördag, spännande!

Vi har haft en väldigt bra vinterträningssäsong tycker jag, mycket har släppt och vi har utvecklats, men är ganska mycket fattigare än tidigare vintrar 😉
Det har ju varit träning i inomhushallen i arninge och det blir ju inte helt billigt när man vill träna minst en gång i veckan… Det känns dock verkligen som det varit värt det!

Troya är fortsatt dålig, inte jättedålig, men heller inte helt bra. Kortisonet hjälper till viss del, men jag kan inte sänka dosen tillräckligt mycket för att hon ska bli bra utan biverkningar. Har hittat flera små juvertumörer på henne också. Hon får hänga med så länge hon orkar och är glad, det är det viktigaste. Insett att hon aldrig kommer att bli helt bra och har väl vetat rätt länge att det är början till slutet…

Ett ytterligare slag i magen var att Raska har hypothyreos, en underfunktion av sköldkörteln som kräver livslång medicinering. Hon har ju varit hängig väldigt länge till och från, med konstig hud/päls och problem med magen. Varit trött ibland (lite lat och börjar bli gammal tänkte jag) men när hon knappt ville gå ur bädden och vände på promenaderna började jag inse att nåt var riktigt fel.
Så visar det sig att blodproverna är ett riktigt skolboksexempel och det finns inga andra alternativ.

Det kändes som att mattan drogs undan och jag blev förkrossad. Livslång medicinering med karensbelagd medicin = slut på tävlingskarriären. Allt vi kämpat för, vårt liv tillsammans, var över! Men när den värsta chocken lagt sig blev jag ganska lättad. Vi hittade felet, hon kan bli helt bra med medicin, vi kan träna för fullt och hon kommer att leva ett lika långt och normalt liv som vilken hund som helst! Jag har ju Yra som är på gång och det blev en liten extra knuff att släppa ut henne på tävlingsbanorna!

Dessutom – det är kanske inte kört att få dispens och jag har skickat in ansökan, men vill inte hoppas för mycket…

Life goes on they say 😉

Annonser
Det här inlägget postades i Dag för dag. Bokmärk permalänken.

En kommentar till Get up again!

  1. EM skriver:

    Oj vad mycket, skönt att träningen känns bra! Håller såklart tummarna att dispensen går igenom – vill ju ha er på banan!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s